Warning: Creating default object from empty value in /home/bulgaria/domains/eftinihoteli.com/public_html/wp-includes/bookmark.php on line 36

Евтини Хотели

Описания на хотели и техните ревюта, информацията, с най-големите хотелски вериги. Резервирайте хотели в страната и чужбина с нашата помощ!

Таксиметровите шофьори в чужбина

ТаксиметровитеПътуването в чужбина предполага опознаване на местната култура, порядки, забележителности, заведения, традиционни храни и т.н. В повечето случаи сблъсъкът с чуждите нрави започва още от летището, когато си поръчаме такси до резервирания от нас хотел, а таксиметровият шофьор – първият човек, „визитката” на чужда земя, от когото добиваме впечатления.

Какви са таксиметровите шофьори по света? Може ли те да бъдат поставени под знаменателя на съответната държава и на тази база да им бъдат приписани обобщаващи характеристики?

Таксиметровите шофьори – приятелски настроени или грубияни

След като стана ясно, че таксиметровите услуги в Лондон са най-скъпите в света и средно дълго пътуване с тях възлиза приблизително на £ 27, а същото разстояние в Куала Лумпур е £ 1,39, дойде ред да бъдат категоризирани не само цените на таксиметровите услуги, но и шофьорите в различните държави и по-големите градове.

В проведена анкета сред 2 162 британски туристи, прекарали почивката си в чужбина през последната една година, на airporttransfers.co.uk, таксиметровите шофьори в Париж, Франция и Рим, Италия, са характеризирани като най-груби, а веднага след тях с препоръка да се избягват, се нареждат таксиметровите шофьори от Дубай. От другата страна на скалата, като най-позитивни са определени таксиметровите шофьори от Родос, Мармарис и Ню Йорк.

База за определяне на таксиметровите шофьори в едната или другата категория става тяхното позитивно отношение към клиента, общителността им, както и доброто познаване на града и насочването на клиента как най-добре да прекара времето си, кои са евтините хотели и т.н. В много отношения добрият таксиметров шофьор би могъл да бъде по-полезен от екскурзовод.

Обратно, грубите шофьори са тези, които не могат да бъдат полезни със знания и опит, мълчаливи са и на практика те само закарват клиента до посочената точка. Опитите да бъдат заприказвани срещат само мълчание или сумтене от отсрещната страна. До голяма степен това може да се дължи на незнаене на съответния език и невъзможност да бъде преодоляна езиковата бариера или просто на особености на характера.

Повечето народопсихолози смятат, че отделните нации притежават общи черти – т.нар. „особености на националния характер”. Какви са те за съответната държава и можем ли да съдим за тях по таксиметровите шофьори е въпрос на избор и внимателна преценка.

Comments are closed.