Warning: Creating default object from empty value in /home/bulgaria/domains/eftinihoteli.com/public_html/wp-includes/bookmark.php on line 36

Евтини Хотели

Описания на хотели и техните ревюта, информацията, с най-големите хотелски вериги. Резервирайте хотели в страната и чужбина с нашата помощ!

Тайван вдига забраната за китайски туристи

Тайван Очаква се в началото на месец април в Тайван да бъде вдигната 10-годишната забраната за китайски туристи, които пътуват соло.

В момента на китайските граждани е разрешено да посещават острова само организирано, тъй като тайванските власти се опасяват, че те могат да просрочат визата си и да започнат да работят нелегално.

Готови сме да премахнем част от ограниченията,” заяви служителка на правителството, пожелала да запази анонимност.

Според китайското издание на Таймс, първоначално на близо 500 жители на Шанхай и Пекин ще бъде разрешено да пътуват до острова всеки ден. Планира се новите правила да влязат в сила съвсем скоро, тъй като удовлетворяват желанията и на двете страни.

Ако китайски гражданин желае да посети страната сам, той ще има право да остане не повече от 15 дни. Макар че на пръв поглед половин месец съвсем не е достатъчен, това е уникална възможност за всички любители на пътешествията да опознаят Тайван, да отсядат в хотели по свой вкус, без да се съобразяват с групата, и да организират всичко според собствените си предпочитания.

Тази седмица влезе в сила споразумението, до което двете страни стигнаха в Тайпе миналия месец – дневната квота за посетители от Китай беше увеличена от 3000 на 4000 души.

Двете страни предприеха сериозни мерки за развитие на туризма и взаимоотношенията си през 2008. Миналата година повече от 1,6 милиона китайски туристи са посетили Тайван, а правителството очаква броят им да нарасне до 2 милиона през тази година.

Тайван

Comments are closed.