Warning: Creating default object from empty value in /home/bulgaria/domains/eftinihoteli.com/public_html/wp-includes/bookmark.php on line 36

Евтини Хотели

Описания на хотели и техните ревюта, информацията, с най-големите хотелски вериги. Резервирайте хотели в страната и чужбина с нашата помощ!

Сам на борда

хотелиВ днешно време, по различни причини, броят на хората, които пътуват по единично се увеличава. Дали защото дългите връзки вече са рядкост, или защото много от нас свързват почивката с истинско откъсване не само от всичко, но и от всеки, е трудно да се каже. Вероятно в тази тенденция може да се открои и необходимостта на всеки да си позволи лукса да прекара известно време по собствен график, правейки точно това, което иска, без да е необходимо съобразяване с още една или няколко страни остреща.

Представяме ви няколко съвета, които всеки, който се е наел да пътува сам трябва да чуе, за а си осигури едно добро и сигурно пътешествие. Съветите са вдъхновени от Джанис Уо, автор на книгата Наръчник на соло пътешественика (The Solo Traveller’s Handbook), която в една своя статия споделя личните си топ условия за всяко едно самостоятелно пътуване.

2 блиц съвета

Настаняване – когато пътувате сами е добре да се насочите към отсядане или къща за гости или в малък хостел. По тези места винаги има повече дружелюбно настроени местни хора, отколкото в еднотипните универсални хотели.

Аклиматизиране – не бързайте да се впускате в приключения веднага щом кацнете на желаната от вас дестинация. Отпуснете се и си дайте време да се почувствате удобно и готови за разглеждане на забележителности и за разходки.

Не пропускайте вечерите си

Това че сте сами, съвсем не означава, че посещенията на ресторанти, приятни барове и хубави заведения трябва да бъдат изключени от списъка с неща, които правите. Напротив, никога не се оставяйте без вечеря, и то добра. Изберете ресторант с бар, в него винаги можете да срещнете интересни хора и да се заговорите с някого. Когато откриете подходящото място, вечеряйте там често и се сприятелете с персонала. Можете също така по време на вечерята си да си вземете книга, така не само няма да скучаете, но ще дадете сигнал и на други хора, които пътуват соло, че сте сами. И накрая не забравяйте, че е по-добре да се навечеряте по-рано, за да пропуснете навалицата от влюбени двойки, които излизат на романтична вечеря.

Comments are closed.