Warning: Creating default object from empty value in /home/bulgaria/domains/eftinihoteli.com/public_html/wp-includes/bookmark.php on line 36

Евтини Хотели

Описания на хотели и техните ревюта, информацията, с най-големите хотелски вериги. Резервирайте хотели в страната и чужбина с нашата помощ!

Рецепция без рецепционости?!

хотелиТоку що прочетох статия за нещо, което много хора ще определят като революционен скок в бъдещето. Става въпрос за хотели без обслужващ персонал на рецепция. Концепцията в момента се развива от екип от пет компании, лидери в хотелиерския бранш в Япония, като стремежът е да се елиминира напълно регистрирането на рецепция, което обикновено носи доста негативни емоции за клиентите

Идеята е следната: още при он-лайн резервацията с кредитната карта с RFID идентификатор, на картата се дава специален код, който служи като ключ. Тъй като кредитната карта се явява ключът, гостите могат да избегнат регистрирането на рецепцията и директно да отидат в стаята си в определеното време. Ключалката на вратата ще разпознае IC чипа и автоматично ще отвори вратата при пристигането на госта. Системата напълно елиминира необходимостта от фронт деск персонал.

хотелиВъпреки че според японските закони присъствието на човек на рецепцията е задължително, със сигурност персоналът ще бъде намален наполовина. Планира се 12 такива хотела да заработят до края на годината.

Дали това обаче е добра идея? Не започнахме ли да разчитаме прекалено много на удобството и автоматизацията? Общуването е важна част от живота и смятам, че ако позволим ежедневието ни да се превърне в поредния автоматичен процес, в който почти не присъстват други хора, това ще има негативни последици в дългосрочен план. Освен това една немалка част от хората, заети в бранша, ще изгубят работата си безвъзвратно.

Comments are closed.