Warning: Creating default object from empty value in /home/bulgaria/domains/eftinihoteli.com/public_html/wp-includes/bookmark.php on line 36

Евтини Хотели

Описания на хотели и техните ревюта, информацията, с най-големите хотелски вериги. Резервирайте хотели в страната и чужбина с нашата помощ!

Пътуване в числа – фестивалът Холи

Една от първите асоциации, които идват с Индия, е „цвят”. Със започването на фестивала Холи, ярките цветове на Индия се разпалват още повече и буквално заливат хората по улиците.

Пътуване

5 – Толкова дни обикновено продължава фестивалът Холи. Често, обаче, се случва да се проточи до две седмици. На Холика Даан, вечерта на фестивала, из цяла Индия се палят тържествени огньове, за да отбележат възтържествуването на доброто над злото. На следващия ден веселбата продължава с хвърляне на цветен прах и вода по празнуващите. Счита се, че боядисването с цветове идва от решението на Кришна да боядиса бледото лице на любимата си – Радха.

80,5 – Процента от населението на Индия изповядва индуизма. Хората от градовете Матура (родното място на Кришна) и Вриндаван (мястото, където Кришна е израснал) приемат най-радушно празника. За туристите се намират евтини хотели, но е напълно възможно да платите нескромната сума от 500лв за двойна стая. По време на подобни грандиозни празници е редно човек да проучи внимателно колко ще му струва една нощ в някой от свещените градове.

560,000 - Броят на индуистите, живеещи в Обединеното Кралство. И те имат начини да отбележат празника. Един от тях е чрез традиционна вечеря в някоя галерия или зала. В Непал живеят 23 милиона индуисти, в Бангладеш – 14 милиона и в Индонезия – 3,3 милиона. Грубите сметки възлизат на около милиард индуисти по целия свят, като първото място остава за Индия – 828 милиона.

1400 – Надморската височина на столицата на НепалКатманду. Фестивалът Холи се отбелязва шумно и цветно и там за онези, които са решили да пътуват до Непал в края на зимата. Друга държава, в която се провежда този фестивал, е Бангладеш.

5000 – Години откакто бог Шива е основал Варанаси – най-свещеното място за индуистите. Често се случва по време на разходка из града, докато трае фестивалът Холи, минувачите да бъдат напръскани с цветна течност. И това няма да е покана за спречкване или обида, а естествен израз на вълненията около празника.

Пътуване

Comments are closed.