Warning: Creating default object from empty value in /home/bulgaria/domains/eftinihoteli.com/public_html/wp-includes/bookmark.php on line 36

Евтини Хотели

Описания на хотели и техните ревюта, информацията, с най-големите хотелски вериги. Резервирайте хотели в страната и чужбина с нашата помощ!

Пътешествията, които променят живота

ваканцияМечтаете ли за уникално изживяване? Не просто страхотна ваканция, а наистина неповторимо пътуване – лична експедиция с кралски пингвини, каране на ски с хвърчило, луксозна шатра на върха на 60-метров глетчер… Повече от всякога авантюристите мечтаят и се стремят да осъщетсвят подобни неповторими преживявания, в търсене на вдъхновение или приключението на живота им, както обяснява туристическият агент Бони Брайхам. Хората, според нея, искат да разширяват хоризонти, да ги запратят далеч от познатото, да ги накарат да оценят кое е важното в живота. Можете да намерите себе си в търсене на тайнствените златни градове в Южна Америка, на платноходка по Босфора, в единствения хотел на съвсем малък тих остров сред шарени рибки или в палатка насред някое плато – ограничения в усещанията няма.

Понякога вдъхновението може да бъде открито не само в наситените с адреналин приключения, а с надникване “зад кулисите” – нещо, което може да се случи, когато някой иновативен туроператор го организира, освен ако не сте поканени от първа ръка зад въпросните кулиси. Например операторът Micato Safaris, по време на организирано пътуване до Кения, въвежда пътешествениците “в кухнята” на известната фамилия Лийки, посветили се от поколения на изследването на корените на цивилизацията. Заинтересованите имат възможност да прекарат една нощ в изследователска станция и да разгледат прясно открити фосили на милиони години, както и да направят собствени разкопки, в търсене на следи от човешко присъствие.

Пример за съчетаване на бизнес, доброволчество и преживяване за цял живот е офертата на Elevate destinations – малка компания, която дарява процент от всяка сделка на пострадала местна общност в посещаваните дестинации – “Хаити: Помощ за излекуването на една нация”. Освен помощта за възстановяването на момчешки пансион в Порт-о-Пренс или училищна компютърна зала в Жакмел, пътуването включва посещение на красиви водопади и бели плажове, музикални и други пърформанси. Базовата цена от $800, плюс $500 лични дарения, които могат да бъдат събрани от роднини и приятели, така че и те да се включат в глобалното движение за помощ, определено си струва седмицата, която може напълно да промени начина, по който възприемаш живота.

Comments are closed.