Warning: Creating default object from empty value in /home/bulgaria/domains/eftinihoteli.com/public_html/wp-includes/bookmark.php on line 36

Евтини Хотели

Описания на хотели и техните ревюта, информацията, с най-големите хотелски вериги. Резервирайте хотели в страната и чужбина с нашата помощ!

Най-странните хотели в света (Част І)

Godiva Chocolate SuiteКогато избират хотел за своята почивка, повечето хора търсят удобство и спокойствие на прилична цена, както и добро местоположение. Други, разполагащи с по-големи финансови възможности, държат на подробности като: денонощен румсървиз, СПА център, плувен басейн, фризьорски салон, химическо чистене и други. Съществуват хотели, чиято цел е доста по-скромна – да впечатлят гостите си с отличаващ се дизайн и интериор, които да им донесат несравнимо преживяване.

Първият хотел, присъстващ в списъка е Godiva Chocolate Suite, намиращ се в Манхатън. Това е мястото на греха за всяка дама, поддържаща теглото си. Името му не е случайно, тъй като разполага с апартамент, покрит от тавана до пода в шоколадови произведения на изкуството. Само най-заклетите почитатели на сладките изкушения биха нощували в шоколадовата стая. Стените са покрити с белгийски шоколад, масите и полилеите с трюфели, всички мебели са обсипани с шоколадови бонбони от външната страна. Името на хотела е свързано с едноименната белгийска фирма за производство на шоколад. Самата стая е била замислена като реклама през 2008 г. Всеки, закупил за Св. Валентин кутия шоколадови бонбони със съответната марка от най-малко 23 долара, е имал възможност да участва в томбола за спечелване на нощувка в специалната стая. Хотелът се превръща в истинска сензация.

От Ню Йорк се прехвърляме в провинция Хебей, Китай, където хотел Тианзи е постигнал рекорд в книгата на Гинес за най-голяма сграда във формата на човешка фигура. Самият хотел представлява три огромни фигури на застаналите едно до друго в човешки форми божества от китайския религиозен свят – Фу, Лу и Шу. Те отговарят съответно на богатството, просперитета и дълголетието. Хотелът е многоцветно боядисат от вън, тъй като фигурите на тримата достолепни мъже са с дълги коси и бради и с традиционни шарени китайски дрехи, по които червеният цвят преобладава. Човек би помисли, че това е гигантски цветен паметник в чест на божествата, ако не знае, че десният крак на Шу е вход към истински хотел.

Любителите на тропическите плажове, жаркото слънце и високите температури не биха понесли мисълта за съществуването на Леден хотел. Той се намира в Швеция, на 200 км северно дори и от Северния полярен кръг. Всичко, включително и леглата са направени от сняг и лед, а постоянната температура на въздуха е -5°С. Всяка година цялата сграда на хотела се разтапя през април и след това се реконструира през ноември. Различен екип от архитекти ежегодно създават на ново стаите, бара и фоайето от няколко стотин тона лед. Избирайки да отседнете в това невероятно творение на природата и човешката ръка, автоматично приемате, че няма да съблечете от себе си ски екипировката и още куп дрехи.

Нидерландският хотел Vrouwe van Stavoren предлага само четири двойни стаи. Уникалното е, че те всъщност са огромни винени бъчви, на които обаче не им липсват стандартните условия на хотелски стаи и разполагат с допълнително пристроени бани. Всяка една от стаите-бъчви е с вместимост 14 500 литра и наистина се е използвала за съхранение на вино Божоле. Пред хатела има веранда и типично по холандски са засадени цветя, които придават очарователен вид.

Истински луксозно преживяване, за което си заслужава да изтеглите кредит е Poseidon Undersea Resort на островите Фиджи. Този петзвезден хотел се намира на 12 метра дълбочина и е първият в света постоянно разположен под водата комплекс. Той разкрива за своите гости невероятни гледки от живота на морските обитатели. Хотелски резервации за подводното царство не се приемат така лесно. Заради специфичните условия на поддръжка и големият интерес, желаещите да посетят хотела, трябва първо да се регистрират на неговия сайт, след което да очакват да бъдат поканени.

Съществуването на тези хотели показва, че човешкият талант и въображение са безгранични. Тяхното функциониране и заетост доказва, че любопитството и ентусиазмът към приключения на хората също са неизчерпаеми. Вярно е, че комфортът привлича всеки, но усещането от нестандартно преживяване е тръпка, която му е повече от равностойна.

Comments are closed.