Warning: Creating default object from empty value in /home/bulgaria/domains/eftinihoteli.com/public_html/wp-includes/bookmark.php on line 36

Евтини Хотели

Описания на хотели и техните ревюта, информацията, с най-големите хотелски вериги. Резервирайте хотели в страната и чужбина с нашата помощ!

Мон Сен Мишел

Мон Сен МишелФранция, с нейните безкрайни лавандулови поля и аромат на полски цветя, е идеалното решение за лятна почивка за двама. И докато Прованс предлага неограничени възможности откъм разходки сред природата и жежки следобеди, северозападната част на страната също има с какво да привлече вниманието на непокорния туристичесски дух. Мон Сен Мишел, малко островче, което изплува като видение от бреговете на Сен Мало, е типичен пример за френския усет към детайла.

Крепостта на острова била построена през Средновековието, за да послужи като укрепление срещу нашественици, но и като убежище за монаси. След като всички опити на англичаните да окупират Мон Сен Мишел през Стогодишната война били напразни, тук се възцарил благодатен мир. Отговорен за красивите постройки е архитектът Уилям де Волпиано, италианец, който следвал модните по онова време течения в орнаментацията. Той оставил наследство от изключително красиви сгради, включително и една църква.

Мон Сен МишелСпоред легендите Мон Сен Мишел е мястото, на което се появил Св. Мишел, на което станал свидетел Св. Обер. Затова главната постройка на острова е църкватаа на абатството, което се извисява със своите 240 фута над морското равнище. Абатството било скромен манастир в началото, но бързо се превърнало в сериозен религиозен център. По време на Френската революция, то било използвано като затвор, което наложило продължителна реставрация. Днес там са запазени някои от съоръженията от времето, като колелото, задвижвано от човек, с което се изкачвали и спускали провизии. Целият остров е солидна основа от гранит и повечето сгради също са построени от този здрав материал, така че не е учудващо, че са толкова запазени. Под църквата и крепостта се вият ходници и крипти, които крият тайни от миналото на Мон Сен Мишел.

Днес най-добрият начин да стигнете до острова е да летите с Air France до Париж, след което да вземете свръхскоростния влак до Рен – оттам до острова са 55 км, които можете да изминете с кола под наем. На Мон Сен Мишел има няколко малки хотела, но по-голям избор от евтини хотели има в Сен Мало. В близкия Понторсон има и тризвезден къмпинг.

Comments are closed.