Warning: Creating default object from empty value in /home/bulgaria/domains/eftinihoteli.com/public_html/wp-includes/bookmark.php on line 36

Евтини Хотели

Описания на хотели и техните ревюта, информацията, с най-големите хотелски вериги. Резервирайте хотели в страната и чужбина с нашата помощ!

Етикет в самолета

хотелКакто за всяко нещо, така при пътуванията трябва да спазваме определен етикет. Когато сме в хотел или ресторант има неща, които можем и такива, които не бива да правим. Същото важи и за поведението ни в самолета. Специалисти по За всяка ситуация си има етикет – за парти, за гости, за хотел, за автобус…Същото е и със самолета. В следващите редове можете да се запознаете с някои от най-важните съвети на специалистите.

Най-важният въпрос по отношение на самолетния етикет като че ли е Чия е облегалката между седалките?. Всъщност, трябва да се признае, че тези облегалки никога не биха могли да поемат двама облегнати на тях, просто защото са много тесни. Когато има трима пътника на един ред, редно е пътникът в средата, за когото е най-тясно да се облегне и на двете облегалки, а спътниците му да се задоволят с една.

Когато става въпрос за конфигурация от само двама пътника, най-важно е да прецените дали наистина облегалката ви трябва или просто сте решели, че въпросът е принципен. Ако полетът е кратък, не е нужно да се „борите“ за правата си, просто оставете съседът ви да я използва. Когато сте на по-дълъг полет вместо тихомълком да се сръчквате с лакти със спътника си, няма нищо лошо в това да поговорите с него за облегалката и да се споразумеете за използването й.

Друга ситуация, в която можете да се окажете, е двоуменето дали да събудите някого, ако се налага да отидете до тоалетната. Тук отговорът е: Определено, да. Естествено, трябва да бъдете възможно най-учтиви и деликатни. Също така, ако сте чест посетител на тоалетната, е добре по принцип да изберете външна седалка, за да избягвате подобни сигуации.

Всички пътуващи са много чувствителни на темата за спуснатата седалка. Ако все още смятате, че да бутнеш седалката си назад, за да се облегнеш е невъзпитано, преосмислете това. Все пак седалките в самолета са направени така, че да могат да се спускат. Това е особено важно при пътуване в икономична класа, където и без това пространството е ограничено.

По темата за седалката, това, за което трябва да внимавате, е да не я спускате във време, когато се разнасят храна и напитки.

В случай, че човекът пред вас не се съобразява с тези правила е най-добре да се обърнете към стюардесата, за да избегнете излишни конфликти.

Comments are closed.