Warning: Creating default object from empty value in /home/bulgaria/domains/eftinihoteli.com/public_html/wp-includes/bookmark.php on line 36

Евтини Хотели

Описания на хотели и техните ревюта, информацията, с най-големите хотелски вериги. Резервирайте хотели в страната и чужбина с нашата помощ!

Бурж-Ал-Араб

Бурж-Ал-АрабКое е първото здание, за което се сещате, като помислите за Дубай? Бурж-Ал-Араб. Иконичният хотел във формата на корабни платна е символ на страната, която много бързо се превърна в основна туристическаа дестинация в Обединените Арабски Емирства.

Строежът започва през 1994 г. с пренасянаето на огормни количества пясък на 280 метра от брега на плажа Джумейра. Този тип начинания оттогава става запазена марка на Дубай – комплексите във формата на палмови листа и карта на света са може би най-забележителното постижение на съвременните строителни технологии. Основното предизвикателство било осигуряването на стабилна основа, което било постигнато чрез забиването на 230 четиридесет метрови пилони в земята.

Том Райт, архитектът, който стои зад сградата, казва, че работил по проект, чиято основна цел била да създаде забележителност, като например операта в Сидни или Айфеловата кула. Затова той избира конструкцията от две гигантски мачти, пространството между които се превръща в просторен атриум, висок 180 метра. Бурж-Ал-Араб е вторият по височина хотел в света след Риугионг в Северна Корея.

Въпреки внушителната височина, хотелът има само 28 етажа, на които има общо 202 апартамента (най-малкият е 169 кв.м.). Луксозното обзавеждане включва мотиви, които противопоставят изтока и запада, но създават неповторима хармония. Баните са облицовани с мозайки, а на произведенията на изкуството може да завиди всеки колекционер.

Двата ресторанта – Ал Мунтаха и Стридата също са пълни противоположности. Първият се извисява на 200 м. над морето на специално създадена платформа, а във вторият пък се отдава почит на морските създания – чрез гигантски аквариум, чиито стени са с дебелина 18 см.

Официалния рейтинг на Бурж-Ал-Араб е 5 звезди, но според някои, това е единствения хотел в света, който е достоен за 7. Посетителите са само отбрани световни милиардери. Но пък всеки може да види чудото на Дубай като турист – дотам летят Tarom.

Бурж-Ал-Араб

Comments are closed.