Warning: Creating default object from empty value in /home/bulgaria/domains/eftinihoteli.com/public_html/wp-includes/bookmark.php on line 36

Евтини Хотели

Описания на хотели и техните ревюта, информацията, с най-големите хотелски вериги. Резервирайте хотели в страната и чужбина с нашата помощ!

Балнеолечението в България

Един малко позабравен метод на съпровождащо лечение е използването на естествените термални извори в някои райони на България. Но напоследък, с набиращите известност СПА почивки, балнеолечението започва да си възвръща интереса на лекарите и пациентите. Всъщност СПА процедурите са по-лекият вариант на предписания престой в санаториум – а и двете са еднакви приятни за всички.

хотели

В България има много балнеолечебни центрове, но два от тях са с международно реноме – Велинград и Сандански.

Велинград е богат на слабоминерализирани извори – в трите квартала Каменица, Лъджене и Чепино има над петдесет извора. В модерните хотели и балнеокомплекси ще ви предложат консултация със специалист и много традиционни и новаторски методи на прилагане на водните ресурси – от тангенторни вани и инхалации до акваспининг. Гимнастиката в басейн спомага за укрепването на ставите след травми, пиенето на минерална вода под лекарско наблюдение оказва благотворно влияние на храносмилателната и ендокринната система, а инхалациите се препоръчват при бронхити и астма.

В Сандански пък ще ви предложат уникален климат, с много слънце и чист въздух, които, в комбинация с балнеолечението, са едно добро начало на оздравителния процес. Градът се слави като една от най-добрите лечебници за астма в Европа. Шест са големите извори в района, но почти отвсякъде можете да си налеете минерална вода (както и във Велинград, където почти на всеки ъгъл има чешма).

За да се възползвате от лечебните свойства на българските минерални извори е добре да се консултирате с лекар – прекомерното излагане на тяхното въздействие, било то чрез пиене или къпане, може да навреди, а не да подобри, общото ви състояние. Дори и да не страдате от някакво заболяване, един профилактичен курс (пак под лекарско наблюдение), в комбинация с малко свеж въздух и приятна атмосфера, ще ви накара да се почувствате заредени с нови сили.

Comments are closed.