Warning: Creating default object from empty value in /home/bulgaria/domains/eftinihoteli.com/public_html/wp-includes/bookmark.php on line 36

Евтини Хотели

Описания на хотели и техните ревюта, информацията, с най-големите хотелски вериги. Резервирайте хотели в страната и чужбина с нашата помощ!

Алтернативи на ските

Snow TubingСките си остават най-разпространения спорт сред любителите на снега. Но освен тях има и много други опции да му се наслаждаваме – от сноуборда, който набира популярност още от деветдесетте на миналия век и вече е олимпийски спорт, през шейните от детството, до еклектични спортове като сноутюбинг и скибординг.

Ако си мислите, че остарелият “Чук и Гек” в мазето ви не става за нищо, много се лъжете. Напоследък все повече родители се опитват да откъснат децата си от компютъра именно с него (или някой негов съвременен роднина). В който и хотел да отидете в зимните ни курорти, в ски-гардероба ще се намери поне една шейна. За ентусиастите са мото-шейните, а за носталгично настроените ще свършат работа дори и няколко чувала.

По-завъртяните алтернативи на ските се практикуват и с по-специална екипировка. За сноутюбинга са нужни специални шейни, наподобяващи кръгли лодки. Фактът, че въпросният “тюб” е почти неуправляем не плаши почти никого. Забавлението е на пълни обороти, но трябва да се има предвид и това, че може да стане опасно – няма нито спирачка, нито кормило. Но пък в някои курорти има специални писти за сноутюбинг, както и учители.

Не на последно място е скибординга. Тази смесица между ски, сноуборд, и скейтборд се практикува на широки ски, чиито прототип са тези, използвани за прекосяване на глетчери през лятото. Автоматите може да са като при ските или като при сноуборда, в зависимост от типа каране.

При всички случаи, важното е порядъчното количество изяден сняг. И докато снобарите предпочитат да се плъзгат с вирнати носове на ските си, аз предпочитам добрите стари шейни и найлони.

Snow Tubing

Comments are closed.